Mandragora

Začulo se kuc-kuc, a ja upitala ko je.

13.02.2009.

I have you to thank

Na onom prokletstvu od msn-a neki dan cujem se, nakon skoro godinu dana nevidjanja i necujenja (valjda je pravilno ovako) sa bivsim momkom. Jedinim bivsim momkom vrijednom pamcenja. Imali smo uzasno gadan prekid, nismo pricali jako dugo vremena, nakon toga smo i progovorili, ali je uvijek visilo "ono nesto" (negativno) u zraku. On je bivsi za kojim nisam patila, nisam razvijala razne teorije zavjere o pomirenju, prosto je dosao raskid jer sam se ja - zaljubila u drugog. I tako neki dan pricamo na msn-u nakon jako dugo vremena. Pricamo na jedini nacin na koji nikad ne bih ocekivala. Kao prijatelji. Ili bolje, stari poznanici. Nisam pobornik teorije da ostajem prijatelj sa bivsima, bivsi je bivsi i ja nemam sta jaranisati sa tobom. I bilo je lijepo. Kao u fina vremena, samo bez zaljubljenosti medju nama. I na kraju naseg razgovora, on veli: "Zivot je tako cudan. Ali na kraju, uvijek je lijep." Jeste, vraski je lijep. Zahvaljujuci onom jednom zbog kojeg sam ga ostavila i koji me trpi vec vise od godinu i po (tacnije, godinu i 8 mjeseci). B., volem te ;) (iako pojma nema da ovo cudo moje uopste postoji)

Mandragora
<< 02/2009 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728

Zamisli i zapisa Libanonac
"Jedan red ispisah na ostrvu
Pretočivši u njega sav svoj um i dušu

Ujutro dođoh da pročitam zagonetku
Ali ne vidjeh ništa osim glupost svoju."

Halil Džubran"Znamenitost"

Reče Hadrijan da...
"...sama intelektualna smionost nije dovoljna da ih se čovjek oslobodi i da pjesnik nadvlada rutinu i nameće svoju misao riječim tek zahvaljujući isto tako dugom i napornom trudu kakvi su i moji carski poslovi."

Marguerite Yourcenar "Hadrijanovi memoari"

A cijeli rod najbolje objasni Meša
"...ko bi znao šta je u mislima žensku stvorenju, to je zatvorena i nepristupačna pećina, godinama s njom hljeb i postelju dijeliš pa ne znaš ko je i kakva je, obilaziš oko njenog tijela, držiš ga u rukama, a u njoj ne vidiš šta je, ne vidiš šta misli."

Meša Selimović"Magla i Mjesečina"
p.s. ne mogoh vjerovati da bolji opis nađoh na engleskom

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
25453

Powered by Blogger.ba